Δραστηριότητες 2018

Νοέμβριος 2018

Εκδήλωση μνήμης για τον συμπατριώτη μας Γρηγόρη Βαλκανά. Τον αεροπόρο που η Ιστορία του επιφύλαξε την Τιμή να θυσιαστεί σε αερομαχία πάνω από τα αλβανικά βουνά, εμβολίζοντας ιταλικό αεροπλάνο στις 18 Νοεμβρίου 1940. Εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, της δημοτικής αρχής και των κοινωνικών φορέων του Δήμου μας έδωσαν το παρών στην εκδήλωση, όπου μαζί με τους κατοίκους του χωριού μας τίμησαν τον Ήρωα των Χράνων.

 

-----------------------------------------------------------------------------

Καλοκαίρι 2018

Το καλοκαίρι στους Χράνους είναι μια απόλαυση! Η πολιούχος μας και τα ξωκλήσια όλα γιορτάζουν. Κι εμείς, ντόπιοι κι επισκέπτες, γυρεύουμε μιαν αφορμή να χαρούμε τη φύση κι άλλη μια να δούμε τους συγχωριανούς μας μαζεμένους. Τούτη τη χρονιά δεν είχαμε πανηγύρι, πενθώντας το χαμό του Νίκου και του Μιχάλη, μα οι δραστηριότητες του Συλλόγου μας δεν έλειψαν: Θαλάσσια μπάνια στην Καλαμάτα, παράσταση Καραγκιόζη, αλλά και διασκεδαστικές δραστηριότητες για τα παιδιά του χωριού μας διοργανώθηκαν από το ΔΣ, με προσωπική και οικονομική συμπαράσταση από πολλούς συμπατριώτες μας.

-----------------------------------------------------------------------------

Μάιος 2018

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος

Αρκετοί Χραναίοι και φίλοι τους αντάμωσαν και τίμησαν την Αγία Τριάδα μας! Το γραφικό εκκλησάκι στην άκρη του χωριού μας με την ανεμπόδιστη θέα προς το χωριό μας, αλλά και προς την ρεματιά που καταλήγει στον μεσσηνιακό κάμπο κι ακόμα πιο μακριά στη θάλασσα. Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας ετοίμασαν και πρόσφεραν γλυκά και αναψυκτικά στους προσκυνητές. Ευχόμαστε σε όλους Υγεία και του χρόνου περισσότεροι!

 

-------------------------------------------------------------------------------

Απρίλιος 2018

Πάσχα στους Χράνους

Μεγάλη Εβδομάδα. Κατάνυξη και λύπη για το χαμό συγχωριανών μας. Ανάσταση. Λαμπρή γιορτή καθώς φύση και άνθρωποι τιμούμε τη Ζωή. ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

-------------------------------------------------------------------------------

Φεβρουάριος 2018

Απόκριες στους Χράνους

Με κεφάτη διάθεση, κάτοικοι και επισκέπτες του χωριού μας πήραν μέρος στο αποκριάτικο γλέντι που οργάνωσε ο Σύλλογός μας στις 18 Φεβρουαρίου.

Εκ μέρους του Συλλόγου προσφέρθηκαν βραστό, μακαρόνια, εδέσματα και ποτά, ενώ πολλοί πατριώτες έφεραν και επιπλέον κεράσματα για να προσφέρουν στους συμμετέχοντες. Στην παρέα παρεβρίσκονταν πολλοί νέοι και παιδιά, κάτι που μας κάνει να αισθανόμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι. Eλπίζουμε του χρόνου να είμαστε ακόμα περισσότεροι!

Καλή Σαρακοστή!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Κοπή Πίτας 2018 και Ετήσιος Χορός Χραναίων

Στις 4 Φεβρουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας και ο ετήσιος χορός του Συλλόγου μας.

Πατριώτες και φίλοι παρά τη δύσκολη συγκυρία, έδωσαν δυναμικό παρών στο ετήσιο αντάμωμα του Συλλόγου μας στο στη μουσική ταβέρνα Ελαφοκυνηγός. Συγκινητικές οι στιγμές από το σμίξιμο ανθρώπων που θέλουν να διατηρήσουν ισχυρούς τους δεσμούς μεταξύ τους, αλλά και τη θέληση να συνδράμουν στην βελτίωση της εικόνας και της καθημερινότητας του χωριού μας. Ορίστηκαν οι στόχοι του ΔΣ για το προσεχές διάστημα (εξωραϊσμός και αναπαλαίωση της Βρύσης του Σιώρη, του Αντρέα τη Βρύση και της Κάτω Βρύσης καθώς και η αγορά τραπεζιών και καθισμάτων για τις εκδηλώσεις του χωριού μας) και ανανεώθηκε το ραντεβού μας για τις 18 του μήνα στους Χράνους!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ιανουάριος 2018

Καλή Χρονιά!

Θεοφάνεια σήμερα, μια ξεχωριστή μέρα για το χωριό μας! Ο παπαΒασίλης με το εκκλησιαστικό συμβούλιο και τον Πάρεδρο Θανάση Ηλιόπουλο, οργάνωσαν μια ζεστή εκδήλωση για το νέο έτος στην κοινοτική αίθουσα εκδηλώσεων. Το φλουρί, θα δώσει την ευκαιρία σε ένα ζευγάρι από το χωριό μας να ταξιδέψει στις όμορφες Κυκλάδες, με την ευγενική χορηγία του Βασίλη Ψαλίδα. Εκ μέρους του συλλόγου μας μοιράστηκαν δωράκια στα παιδιά που βρέθηκαν εκεί και μας έψαλλαν τα κάλαντα. Ευχόμαστε καλή και φωτισμένη χρονιά σε όλους τους συγχωριανούς.

 

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Δραστηριότητες Δραστηριότητες 2018
Χράνοι Αρκαδίας

Σημείο αναφοράς του τόπου μας είναι η σιδηροδρομική γραμμή που διασχίζει το χωριό και ο σταθμός που βρίσκεται σε μια όμορφη τοποθεσία γεμάτη με πλατάνια. Η θέα τόσο από την πάνω όσο και την κάτω ρούγα του χωριού είναι εξαιρετική!

Καταγραφή Χραναίων με την Ηλεκτρονική Φόρμα Εγγραφής του χωριού μας.

Πατήστε εδώ για Εγγραφή